Андрухович, С. Фелікс Австрія: роман - Львів : Видавництво Старого Лева, 2015. - 288 с.


Станіславів кінця XIX - початку XX століття. Звичайне місто на кресах «щасливої Австрії», в якому живуть, страждають, нероздільно закохуються, захоплюються наукою і шарлатанськими виступами всесвітньо знаних ілюзіоністів, розважаються на балах і карнавалах, ходять на шпацер і ховають таємниці у різьблених комодах. І на тлі епохи, яка для нащадків щораз більше обростатиме міфами про ідилічне життя, долі двох жінок, що переплелися так тісно, як стовбури дерев у нерозривному зв’язку, який не дає ні жити, ні дихати, ні залишитися, ні піти.




Войнович, В. Життя і неймовірні пригоди солдата Івана Чонкіна. Особа недоторканна : роман / Володимир Войнович. – Харків Книжковий Клуб
 «Клуб Сімейного Дозвілля», 2014. – 272 с.


Обережно! Гостросюжетний гумор! Простацький солдат Чонкін – це справді народний герой, який нагадує бравого Швейка, Василя Тьоркіна та Івана Бровкіна одночасно. Його кумедні пригоди, нісенітні халепи, у які він вскочує на кожному кроці, викривають абсурдну радянську дійсність тих часів і змушують сміятися до сліз уже не одне покоління! До видання ввійшла перша частина славетної трилогії.





Войнович, В. Життя і неймовірні пригоди солдата Івана Чонкіна. Переміщена особа : роман / Володимир Войнович ; пер. з рос. М. Каменюка. – Харків : Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2015. – 320 с.


Третя частина пригод славетного солдата Чонкіна! Наївний герой най- смішнішої сатири на радянську дійсність знов тішить читачів своїми карколомними авантюрами! Несподівано для себе Чонкін потрапляє в перебіжчики та опиняється у Штатах, де згодом стає добрим фермером. Та навіть у фермерів життя спокійним не буває! Особливо якщо це – Чонкін...




Войнович, В. Життя і неймовірні пригоди солдата Івана Чонкіна. Претендент на престол : роман / Володимир Войнович ; пер. з рос. М. Каменюка. – Харків : Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2015. – 368 с.


Друга частина пригод невтомного солдата Чонкіна! За часів Великої Вітчизняної геройкуватий рядовий Чонкін знов і знов потрапляє в кумедні та складні ситуації – то помилково відстрілюється від своїх, то бере в полон міліціонерів, прийнявши їх за німців... Чонкін завжди у вирі подій – і ніколи не відомо, у яку запаморочну халепу він вскочить наступного разу!





Войнович, В. М. Монументальна пропаганда : роман; пер. з рос. М. Ф. Каменюка. – К.: Дніпро, 2015. – 376 с. 


Роман «Монументальна пропаганда» – своєрідно продовжує тему «чонкініани». Роман з притаманною Войновичу кумедною іронією та гострою сатирою, гротеском з елементами психологізму подає панораму російського життя: від розвінчання культу особи Сталіна до наших днів, в яких бал правлять «нові росіяни», а сучасні російські комуністи безпорадно намагаються відновити жупел класової боротьби. Випущено на замовлення Державного комітету телебачення і радіомовлення України за програмою «Українська книга» 2015 року.




Воронина, Л. Таємне Товариство Боягузів, або Засіб від переляку № 9 : повість /
Леся Воронина. — К. : Знання, 2015. — 126 с.


Чи доводилось вам потрапляти у дивні й загадкові обставини? Ось ви біжите знайомою вулицею і раптом, провалившись крізь люк, опиняєтесь у секретному штабі Таємного Товариства Боягузів. Ваша рідна бабуся виявляється геніальною винахідницею, що створила часоліт, а Землю от-от мають захопити хижі космічні прибульці-синьоморди, які хочуть заразити людей вірусом страху. І порятунок людства залежить тільки від вас! Головне — зуміти здолати свій страх, і тоді найпотужніша зброя перетвориться на порох, а підступні космічні завойовники стануть безпорадними. Адже кінець-кінцем ви здобудете універсальний ЗАСІБ ВІД ПЕРЕЛЯКУ № 9.





Гутовська-Адамчик, М. Дівчата з 13-ї вулиці: роман / Малгожата Гутовська- Адамчик; пер. з пол. Божени Антоняк. - Львів : Урбіно, 2014. - 240 с.


Ви ще не читали такої відвертої, правдивої та проникливої книжки, де з надзвичайним розумінням описуються проблеми чотирнадцятирічних! Вічно похмура Агата, легковажна Клаудія й старанна відмінниця Зося - однокласниці, але не подруги. Занадто вони різні! Та несподівано доля зводить дівчат разом. Вони отримують незвичайне завдання - читати вголос їхній однолітці Магді, яка лежить у комі після нещасного випадку. Вражена Агата розуміє, що ця дівчина і є таємничою незнайомкою, яка віднедавна постійно їй снилася! Своїми здогадами вона ділиться із Клаудією та Зосею. Тепер у них є спільна мрія: Магда мусить прокинутися...





Дорошенко, О. Василь Стус / О. Дорошенко — X. : Антологія, 2015. — 128 с.


Трагічна доля судилася Василю Стусу (1938—1985) — талановитому українському поету, прозаїку, перекладачу, літературознавцю, правозахиснику, одному з найактивніших представників українського культурного руху 1960-х років. Він був людиною, не здатною на компроміси, яка завжди йшла шляхом правди і заплатила за це власним життям, людиною, яка з гідністю казала про себе: «...Голови гнути я не збирався, бодай що б там не було. За мною стояла Україна, мій пригноблений народ, за честь котрого я мушу обставати до загину».





Дюпюи, М. Б. Доченька. Возвращение: роман. — Харьков; Бєлгород : Книжный клуб “Клуб семейного досуга”, 2012. — 592 с.


Грудень 1945 року, війна закінчилася. Новий чоловік Марі прийняв її дітей і подарував їй чарівну дочку. Але материнське серце підказує їй, що їй дістане ласки ще на одну дитину. Чому ж її Адріан, найкращий батько з усіх, кого вона знала, настроєний проти дівчинки-сироти, яку Марі готова назвати донечкою?





Дюпюи, М. - Б. Доченька: роман. — Харьков; Бєлгород : Книжный клуб
 “Клуб семейного досуга”, 2011. — 368 с.


Сирітку Марі забрали з притулку, але не дня того, щоб удочерити: бездітній подружній парі потрібна була служниця. Тільки після смерті хазяйки 18‑річна Марі дізнається, що весь цей час поруч був чоловік, який дав їй життя... І тут, у батьківському домі, її намагалися зґвалтувати! Які ще випробування чекають на неї?





Забужко, О. Тут могла б бути-ваша реклама: збірка / Оксана Забужко Харків : Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2011. - 320 с. 


У нову книжку відомої української письменниці вміщено популярніші роман «Польові дослідження з українського сексу», що вже став сучасною класикою (це 12-те його перевидання), та вибрані оповідання (1981‑2013 р.р.), знов порушать тему духовних пошуків людини, яка намагається з’ясувати, у чому сенс життя.





Казки з бабусиної скриньки: Укр. нар. казки: Для дітей дошк. віку / Худож. :
О. Грищенко - К. : АВІАЗ, 2012. - 32 с.; іл.



Яскраво ілюстрована книга для маленьких читачів.





Казкові пригоди: Казки: Для дітей дошк. та мол. шк. віку / Худож. :
Я. Кернер-Вернер, Д. Кузьменко - К.: АВІАЗ, 2012. - 32 с.; іл.


Казкові пригоди про життя лісових звірят: Біссет Д. Про поросятко, яке вчилося літати; Винокуров О. Зайчик Зай; Бегемотик Мотик. Літературно-художнє видання.  Казки для дітей дошкільного та молодшого шкільного віку.




Кицин ДІМ: Колисанки, пісеньки, вірші, казки для малят: Для дошк. та мол. шк. віку/Худож. К. Іванова - К: АВІАЗ, 2012. - 32 с.,- іл.


У книжці вміщено колисанки, пісеньки, вірші, казки про дитячих улюбленців - котів.





Коельйо, П. Адюльтер: роман / Пауло Коельйо; пер. з порт. В. Шовкуна. — Харків: Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2014. — 288 с.

На перший погляд вона має все: коханого чоловіка, чарівних дітей, успішну кар’єру... Але одного дня Лінда усвідомлює, що таке життя, про яке інші тільки мріють, їй несила терпіти. Все, що вона відчуває, — це сама порожнеча. Чим можна зарадити, коли, здається, усі мрії здійснилися й більше нема чого бажати? Зустріч із Жакобом, її колишнім бойфрендом, пробуджує в жінці забуту пристрасть і гостроту почуттів. Але рано чи пізно доведеться зробити вибір. Можливо, найважливіший у житті.

Поезія: Ліна Костенко, Олександр Олесь, Василь Симоненко, Василь Стус.- К.: Наукова думка, 2013.- 271 с.

До книги увійшли поетичні твори видатних поетів України – Ліни Костенко, Олександра Олеся, Василя Симоненка, Василя Стуса, які рекомендовані шкільною Програмою з української літератури для текстуального й оглядового вивчення.



Поклад, Н. Ластівчин привіт. Для дітей дошк. та мол. шк. віку: / Ілюстрації
Я. Кернер-Вернер.: - К: АВІАЗ, 2014. - 40 с.; іл.



Книга «Ластівчин привіт» у веселій та ігровій формі знайомить маленьких читачів з навколишнім світом. Веселі, добрі вірші запрошують юних читайликів у світ нев’янучої краси рідної землі.




Поклад, Н. На веселій вулиці. Для дітей дошк. та мол. шк. віку: / Ілюстрації
Я. Кернер-Вернер.: - К.: АВІАЗ, 2014. - 40 с.; іл.


Яскраво ілюстроване видання віршів для дітей дошкільного та молодшого шкільного віку.




Пори року: Читаночка: Для дошкільного та молодшого шкільного віку / худож.
Н. Журавльова. -К.: АВІАЗ, 2012.-96 с.; іл.


До читаночки увійшли твори українського фольклору, письменників- класиків та сучасних авторів. Всі твори розподілено за порами року. Літературно-художнє видання.





Пронь, Леся. На крилах року. Для дітей дошк. та мол. шк. віку: / Ілюстрації
В. Волонтирець.: - К.: АВІАЗ, 2013. - 48 с.; іл.


Вірші, казки та оповідання про пори року для дітей шкільного та молодшого шкільного віку.




Пурди, Б. Пламенная роза Тюдоров : роман.- Харьков; Белгород : Книжный клуб "Клуб семейного досуга", 2014. - 640 с.


Епоха правління Тюдорів. Роберт Дадлі закохався в зеленооку Емі Робсарт з першого погляду. Через кілька місяців закохані одружилися, але... щастя тривало недовго. Відразу після медового місяця Роберт вирушив до Лондона, залишивши молоду дружину у провінції. Він мріє про владу і корону! До Емі доходять чутки про його роман із королевою Єлизаветою... Але навіть королева не змусить її здатися!




Роглєв, X. Й. Лейтенант Доброта. - К. : ПП «Агентство по розповсюдженню друку», 2015. - 128 с. 


У книзі доступною для дітей мовою розповідається про благодушного лейтенанта Доброту Михайла Івановича. Дядечко Михайло є головним героєм, професіоналом Міністерства внутрішніх справ, який допомагає людям, дає слушні поради про те, як потрібно діяти дорослим та діткам, керуючись законами України. Особливу увагу читачів неодмінно привернуть яскраві ілюстровані сторінки видання, які сприятимуть кращому усвідомленню нової інформації. Посібник стане своєрідним дороговказом і настільною книгою школярів, які потребують поради, прагнуть ознайомитись із величезним світом законів своєї країни. На рівні сприйняття дитини, викладено техніку безпеки поведінки на вулиці, в школі, та в інших громадських місцях. Також у виданні викладено основні норми етикету, принципи і правила спілкування поміж служителями правопорядку та дітьми. Випущено на замовлення Державного комітету телебачення та радіомовлення України за програмою «Українська книга» 2015р.




Роздобудько, I. ЛСД. Ліцей слухняних дружин : роман.. —Харків : Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2015. — 320 с. : іл.


Ідеальні дівчата з ідеальним вихованням... Невже вони жертви таємної змови проти людства, яка існує ще з непам’ятних часів? Мета її — виховати слухняних і безпорадних жінок, покірних рабинь для майбутніх чоловіків. Коли гине вихованка одного з елітних навчальних закладів, приховати інформацію не вдається, бо є ті, кому не байдужа доля дівчат...




Роздобудько, І. Ґудзик-2. Десять років по тому: роман. – К.: Нора- Друк, 2015.
– 320 с. (Читацький клуб.)

Колись він втратив все: кохану людину, смак до життя, сенс працювати в країні, що поволі котиться в прірву... Але життя не зупинилося. Улюблені герої знову зібралися разом: Денис, Ліка, Єлизавета Тенецька. Десять років -по тому...


Роздобудько, I. Подвійна гра в чотири руки : роман.— Харків: Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2014. — 224 с.: іл.

Юна Марія Гурчик обожнює дві речі: детективи доктора Шерлата розслідування загадкових злочинів. Ось і цього разу норовлива генеральська дочка не може відмовитись від нової справи! Убито талановитого інженера, а з його дому викрадено креслення нової моделі аероплана. Ниточка розслідування приводить Мусю до пароплава «Цариця Дніпра-. Десь на його палубі серед респектабельних пасажирів зачаївся вбивця... Не вагаючись, відчайдушна дівчина вирушає у смертельно небезпечний круїз. Під підозрою всі! Та не всі виживуть...