Київ. Історичний огляд (карти, ілюстрації, документи). Відп. ред. Кудрицький А. К. Укр. Рад. Енц. Київ - 1982г. 232 с., ил. Увеличенный формат. Мелованная бумага. Издание посвящено 1500-летию города.

Київ – один з найдавніших центрів слов`янства, столиця могутньої ранньофеодальної даржави – Київської Русі Історія нарекла його гордим ім`ям – матір містам руським. Він став одним з осередків,навколо якого склалася давньоруська народність – спільний корінь трьох народів –братів – українського, російського, і білоруського, осередків, де започаткувалася й формувалася давньоруська культура.
В картографічних матеріалах подано інформацію про найважливіші події в історії Києва, про революційні і підпільні організації, які діяли в місті в дожовтневий період, про підпільні організації часів громадянської і Великої Вітчизняної воєн, про історичні й адміністративні райони, житлові масиви,навчальні й науково-дослідні заклади, музеї, театри та інші культурноосвітні установи, спортивні споруди, парки, пам`ятники історії та архітектури.



Немає коментарів:

Дописати коментар